Україна

У ДПСУ не зафіксували переміщення білоруської армії на кордоні


У ДПСУ не зафіксували переміщення білоруської армії на кордоні

За тим, що відбувається вглиб території Білорусі, активно стежать підрозділи розвідки, “щоб розуміти, наскільки ситуація може змінюватися, щоб ми були готові в тому чи іншому напрямку”.

Станом на ранок понеділка, 26 серпня, ситуація на кордоні з Білоруссю незмінна, переміщення техніки та армії РБ у безпосередній близькості до України не фіксується. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері телемарафону у понеділок, 26 серпня.

“Сили оборони України різних складових, а це і прикордонники, і Збройні сили, і Національна гвардія повністю контролюють лінію кордону. Якихось нестандартних ситуацій безпосередньо по нашому держкордону не відзначалося”, – зазначив речник.

Водночас за тим, що відбувається вглиб території Білорусі, активно стежать підрозділи розвідки.

“Але в безпосередній близькості до нашого кордону ми не відмічаємо і не спостерігаємо ні переміщення техніки, ні особового складу. Загалом цей напрямок, як і раніше, залишається загрозливим”, – пояснив Демченко.

Тож нині Україна продовжує зміцнювати і лінію кордону, і прикордоння, зокрема, фортифікаційну складову.

Раніше у МЗС наголосили, що збройні сили Республіки Білорусь під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема ССО, озброєння та військової техніки, включно з танками, артилерією, РСЗВ, засобами ППО та інженерною технікою, в Гомельській області поблизу північних кордонів України. Українське відомство закликало відвести війська.

Також повідомлялося, що Білорусь була “змушена” перекинути до кордону з Україною майже третину своєї армії.

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко заявив, що ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається стабільною. Нестандартних дій у вигляді роботи ДРГ чи інших провокацій з боку Білорусі не фіксують.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + nineteen =

Back to top button