Україна

У ДП Антонов заявили про помилку в інформації про будівництво Мрії


У ДП Антонов заявили про помилку в інформації про будівництво Мрії

Зібрати кошти на будівництво літака допомагає міжнародний аеропорт Лейпциг/Галле, де тимчасово базується авіакомпанія Антонов.

Інформація про будівництво другого Ан-225 Мрія замість літака, знищеного російськими окупантами в аеропорту Гостомеля, потребує коригування. Про це у понеділок, 7 листопада, йдеться у заяві прес-служби ДП Антонов.
 
Там наголосили, що в інтерв’ю в.о. генерального директора ДП Антонов Євгена Гаврилова для німецького видання Bild щодо будівництва другої Мрії було допущено неточність.
 
“Наразі розпочалися конструкторські роботи у цьому напрямку. За наявною експертною оцінкою, наразі є близько 30 відсотків комплектуючих, які можна використовувати для другого зразка літака”, – розповіли в авіабудівній компанії.
 
У той же час там зазначили, що говорити про те, що сам літак готовий на 30% – зарано.
 
В Антонові додали, що докладніша інформація про створення нової Мрії буде поширена вже після перемоги України у російській війні.
 
Також у прес-релізі зазначено, що на збір нового літака піде близько 500 мільйонів євро, при цьому про конкретну суму “поки говорити рано”.
 
Раніше гендиректор ДП Антонов заявив, що літак зібрано на третину.
 
Нагадаємо, 27 лютого Ан-225 Мрія було спалено під час повітряної атаки з боку військ РФ на територію аеропорту Гостомель.
 
Служба безпеки України розслідує обставини знищення літака Ан-225 Мрія. Розслідування встановило, що посадовими особами ДП Антонов, незважаючи на застереження державних органів, не було вжито належних заходів задля збереження літака.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button