Україна

Данілов відреагував на прослуховування СБУ журналістів Bihus.Info


Данілов відреагував на прослуховування СБУ журналістів Bihus.Info

Наразі правоохоронці розслідують чотири кримінальні провадження стосовно втручання у приватне життя команди проєкту Bihus.Info.

У цивілізованому світі, до якого рухається Україна, прослуховування спецслужбою журналістів є неприпустим. Про це у вівторок, 6 лютого, заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, коментуючи прослуховування працівниками СБУ журналістів Bihus.Info.

“Коли ми кажемо про членство НАТО і членство Євросоюзу – це перш за все стандарти, яким ми маємо відповідати”, – наголосив Данілов.

Він підкреслив, що на ці стандарти заплющувати очі не можна.

“Якщо хтось думає, що на ці стандарти можна заплющувати очі, робити свою справу і не розуміти, яка шкода для держави у непрості часи це наносить – це тоді люди не розуміють, чим вони займаються”, – сказав секретар РНБО.

У той же час він додав, що найбільше заціквлена у дестабілізації ситуації в Україні – Росія. 

“Дані розвідки свідчать про максимальну активізацію в українському просторі росіян щодо питання внутрішньої дестабілізації України через інформаційні анонімні ресурси. Російський слід в інформаційному просторі ми будемо бачити дуже багато на території нашої країни”, – заявив Данілов.

Напередодні видання Bihus.Info заявило, що ідентифікувало тих, хто реалізовував операцію зі встановлення прихованих камер у готельні номери, де редакція видання перебувала 27 грудня 2023 року. Зробити це вдалося завдяки відео з камер безпеки відпочинкового комплексу.

Тим часом у СБУ повідомили, що вже ухвалили певні кадрові рішення щодо Департаменту захисту нацдержавності після скандалу зі стеженням за журналістами Bihus.Info.

А сьогодні у Верховні Раді проголосували за виклик голови СБУ Василя Малюка до парламенту з доповіддю щодо прослуховування Bihus.Info.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button