Україна

У Байдена розповіли, коли відправлять нову партію допомоги Україні


У Байдена розповіли, коли відправлять нову партію допомоги Україні

Постачання зброї українським військовим відновиться відразу ж після ухвалення у Конгресі США довгоочікуваного закону.

Сполучені Штати відправлять новий пакет зброї Україні “негайно”, як тільки Конгрес ухвалить відповідний закон. Про це під час брифінгу у п’ятницю, 19 квітня, заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Так, на питання, як швидко США почнуть постачати нову військову допомогу Україні після рішення Конгресу, речниця сказала: “Одразу ж”, нагадавши, що адміністрація Джо Байдена не раз наголошувала на необхідності швидкого рішення з боку законодавців.

“Як ми неодноразово казали, українці поступались територіями через бездіяльність Конгресу. Але ми дуже вдячні, що Конгрес рухається вперед і на двопартійній основі. Ми хочемо, щоб пакет допомоги був схвалений Конгресом, Сенатом і потрапив на стіл президента. І він одразу підпише цю допомогу”, – додала вона.

Жан-П’єр наголосила, що допомога Україні надзвичайно важлива для “хороброго народу України, який бореться за захист своєї демократії”.

Нагадаємо, голосування стосовно законопроєктів, які містять допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню в Конгресі відбудеться в суботу, 20 квітня.

У Сенаті також пообіцяли швидко ухвалити цей законопроєкт і передати на підпис президенту Байдену. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 + 3 =

Back to top button