Україна

У Байдена прокоментували візит Моді в Україну


У Байдена прокоментували візит Моді в Україну

США вітають дипломатичні зусилля щодо миру, якщо вони збігаються з баченням української сторони.

Білий дім вітає дипломатичні зусилля інших країн з досягнення миру в Україні, якщо вони відповідають баченню президента Володимира Зеленського. Про це на брифінгу у пʼятницю, 23 серпня, сказав радник Білого дому Джон Кірбі, коментуючи візит до Києва премʼєр-міністра Нарендри Моді.

“Якщо є інша країна, яка готова допомогти в спробах покласти край війні в Україні, ми вітаємо це”, – сказав він.

Водночас Кірбі наголосив, що такі зусилля мають передбачати спілкування з Україною і “починатися з розуміння позиції президента Зеленського з цього питання”.

“Ми постійно говоримо про це…: нічого про Україну без України”, – підкреслив Кірбі.

За його словами прем’єр-міністр Моді, який “є сильним партнером Сполучених Штатів”, саме так і робить: “він їде до Києва й розмовляє з президентом Зеленським про те, як це має закінчитися”.

“Якщо це може допомогти нам покласти край конфлікту й відповідає баченню президента Зеленського про справедливий мир, тоді ми думаємо, що може бути корисно”, – додав радник.

Відповідаючи на запитання про можливість ескалації внаслідок Курської операції, Кірбі сказав, що ризики залишаються. “Ми завжди будемо стурбовані можливістю того, що агресія проти України може призвести до ескалації на європейському континенті”, – пояснив він.

Щодо американської зброї, то Кірбі сказав, що не має підтвердження про її використання в Курській області.

“Можу сказати, що не відбулося жодних змін у рекомендаціях, які ми дали українцям щодо того, де і як вони можуть використовувати американську зброю для самооборони по той бік кордону”, – зауважив він.

За його словами, Сполучені Штати “майже щодня” спілкуються з українцями “про те, що вони роблять”.

“Президент дозволив їм використовувати американські боєприпаси по той бік кордону, щоб протистояти неминучим загрозам. Але ми все ще ведемо з ними переговори”, – сказав Кірбі, додавши, що не було ухвалено жодних нових політичних рішень.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві заявив, що Індія виступає за досягнення миру в Україні дипломатичним шляхом. При цьому повинні поважатися суверенітет і територіальна цілісність Української держави. Також в ході візиту Моді Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю. За словами президента Володимира Зеленського, “це медична сфера, це співпраця в аграрному напрямі, це гуманітарні відносини, це культура”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 1 =

Back to top button