Україна

У 2022 році ООН зібрала $3,4 млрд на допомогу українцям


У 2022 році ООН зібрала $3,4 млрд на допомогу українцям

Цьогоріч ООН планує зібрати 5,6 мільярда доларів, з яких 3,9 мільярда підуть на допомогу в Україні.

Організація Об’єднаних Націй торік зібрала 80% від суми, необхідної на гуманітарне реагування в Україні, цього року вже отримано 15%. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила постійна координатор системи ООН в Україні Деніз Браун.

“У 2022 році була надзвичайна підтримка. І від країн-членів ООН, і від фондів. Тож у 2022 році ми змогли залучити 3,4 мільярда доларів на потреби людей, які постраждали від війни в Україні. Це 80% того, що ми просили. За планом цього року ми отримали 15%, але ми, і я особисто, продовжимо залучати допомогу”, – розповіла вона.

Браун зазначила, що у 2023 році ООН планує зібрати 5,6 мільярда доларів, з яких 3,9 мільярда доларів підуть на допомогу в Україні, а решта – на допомогу українцям, які втекли від війни до сусідніх країн.

Оцінка обсягів змінюватиметься з часом і має охопити понад 11 мільйонів людей, які потребують допомоги в Україні.

Першочерговим завданням ООН протягом року повномасштабного вторгнення РФ в Україну було задоволення потреб тих, хто втратив будинок і змушений тікати, а також допомога в зимовий період. Ще один пріоритет ООН полягав у допомозі звільненим районам та громадам у межах 20 км від лінії фронту.

Нагадаємо, генсекретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що понад 40% українців потребують гуманітарної допомоги, та закликав міжнародне співтовариство підтримати заклик ООН щодо виділення для народу України 5,6 млрд доларів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button