Україна

У 2022-му році на розвиток туризму буде виділено 1,5 млрд грн

Міністерство інфраструктури прогнозує виділення понад 1,5 млрд гривень на розвиток туристичної галузі у 2022 році. Про це йдеться в повідомленні міністерства, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“У 2022 році на системний розвиток туристичної галузі буде виділено понад 1,5 млрд гривень. Кошти будуть спрямовані, зокрема, на розробку єдиної туристичної навігації, розвиток велотуризму, просування України як туристичної дестинації на міжнародному та внутрішньому ринку, запуск нових міжнародних авіарейсів”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, наступного року стартує програма зі створення необхідної туристичної інфраструктури в пілотних національних природних парках.

У цей час ДП “Україна туристична”, яке підпорядковується Державному агентству розвитку туризму, готує до запуску низку пілотних проектів. Зазначається, що серед пропозицій пілотних проектів національних природних парків: НПП “Святі Гори”, НПП “Подільські Товтри”, НПП “Карпатський”, Карпатський біосферний заповідник, НПП “Голосіївський”, НПП “Сколівські Бескиди”, НПП “Джарилгацький”.

Нагадаємо, напередодні “Укрзалізниця” повідомила, що з 12 грудня запускає 12 швидкісних поїздів, які курсуватимуть між Києвом, Харковом, Запоріжжям, Одесою та іншими містами України.

Крім цього, компанія запустила додаткові поїзди до гірськолижного курорту “Буковель”. Відповідно до нового графіка руху поїздів через Буковель будуть слідувати сім поїздів.

Back to top button