Україна

Тиск на ЗМІ – канали UkrLive і Перший Незалежний змінили адресу мовлення – 1News


фото з відкритих джерел

Телеканали UkrLive і Перший Незалежний, раніше незаконно закриті київською владою, змінили майданчики в YouTube через акт цензури з боку американської компанії.

В останні кілька днів українську владу потрясли ряд скандалів: виявилося, що президент Зеленський особисто покривав депутата Трухіна, який п’яним скоїв ДТП і намагався дати хабар поліцейському. Інший депутат з фракції Зеленського отримав хабар 558 тисяч гривень за поставку обладнання в лікарні. Ці, та інші корупційні діяння нинішньої влади стали широко відомі виключно завдяки наявності в країні опозиційної преси.

Однак, в ніч на 4 лютого платформа YouTube закрила ряд акаунтів, з яких віщали незалежні канали, спробувавши таким чином позбавити громадян України можливості дізнаватися правду про ситуацію в країні і в світі від журналістів телеканалів UkrLive і Перший Незалежний.

Нагадаємо, YouTube-канал “112 Україна”, на якому відбувалося мовлення каналу UkrLive, є володарем золотої кнопки YouTube, що означає більше 1 мільйона передплатників, по понад 600 тис.передплатників було у каналів NewsOne і ZiK. У каналу Перший Незалежний менш ніж за рік мовлення більше 180 тисяч передплатників, а у каналу UkrLive за 2 місяці мовлення – 150 тисяч. Сумарно загальне число передплатників на закритих каналах становило понад 2,5 мільйонів чоловік, що свідчить про величезний інтерес до інформації, що звучить в ефірах телеканалів.

Фактично з одного боку українська влада в 2021 році незаконно закрила п’ять телевізійних каналів, які її критикували. З іншого боку – американська корпорація YouTube-намагається позбавити українських глядачів можливості знати правду.

Ми вважаємо дані дії цензурою.

Ми продовжимо свою роботу. Ми не зупинимося. Ми відчуваємо за собою підтримку мільйонів громадян України, які хочуть жити в країні, де у людей є право на вибір, який канал дивитися. Де влада захищає права і свободи своїх громадян, а не зневажає їх. Де влада турбує, щоб люди жили в мирі, теплі і з гідністю зустрічали старість. Наша місія-говорити людям правду, якою б гіркою вона не була.

Вважаємо, що в Україні зусиллями влади Зеленського створюється монополія на інформацію, шляхом зачистки і залякування всіх опозиційних засобів масової інформації, змушуючи тим самим більшість населення дивитися ангажовані і пропагандистські ЗМІ.

Але ми продовжимо свою роботу. Ми маємо рацію. А вони – ні.

https://www.youtube.com/watch?v=WlxvTBW3Yz8


Джерело

Back to top button