Україна

Туск: Підтримка України не повинна суперечити польським інтересам


Туск: Підтримка України не повинна суперечити польським інтересам

Польський премʼєр зазначив, що велика готовність Польщі та народу допомагати Україні у війні з РФ “не може перекривати поля польських інтересів тоді, коли вони інколи перебувають в очевидному конфлікті з українськими”.

Глава польського уряду Дональд Туск заявив, що Варшава у відносинах з Україною має проводити “тверду і продуману” політику. Він закликав Київ врахувати і розуміти національні інтереси Варшави. Про це він зазначив під час виступу на нараді польських послів у вівторок у Варшаві, передає Укрінформ.

За словами Туска, Польща потребуватиме твердої та продуманої політики стосовно своїх найважливіших сусідів. Він пояснив, що з Білоруссю Польща сьогодні перебуває навіть не у стані холодної війни, а “конфронтації, яка не припиняється”.

Тоді як, “найважливішим” сусідом, Туск назвав Україну.

“Наша співпраця з Україною і наша політика щодо України вимагає продуманих інструментів, вимагає повного розуміння, викликаного війною і героїзмом України. Але в цій емпатії має також бути місце для повного розуміння у відносинах з Україною наших національних інтересів”, – додав він.

Польський премʼєр зазначив, що ця велика готовність Польщі та польського народу допомагати Україні у конфронтації з агресором “не може перекривати поля польських інтересів тоді, коли вони інколи перебувають в очевидному конфлікті з українськими інтересами”.

Туск також додав, що Польща є “найбільш надійним партнером й авторитетом в ЄС у питанні визначення європейської політики щодо України”.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава у майбутньому має поставити Україні ультиматум: схвалення членства у ЄС можливе лише після вирішено питання щодо Волинської трагедії 1943 року.

Додамо, у травні спікера міністерства закордонних справ Польщі Лукаша Ясіна відправили у безстрокову відпустку через його вимоги вибачень від України і президента Володимира Зеленського за Волинську трагедію. 

Волинська трагедія. Трактування і спекуляції

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six − 3 =

Back to top button