Події

Андрій Костін: Рік тому Сили Оборони України звільнили Бучу. Тоді всі ми вперше …

Андрій Костін: Рік тому Сили Оборони України звільнили Бучу. Тоді всі ми вперше побачили свідчення безпрецедентних масштабів звірств ворога

◽️ За 33 дні окупації в Бучанському районі було вчинено більш як 9000 воєнних злочинів. Жахливі цифри…

▫️ Понад 270 злочинів щодня. Понад 1400 мирних мешканців було вбито. Багато з них — закатовано. Серед загиблих — 37 дітей. Ще 52 дітей було поранено.

▫️ За цей рік органи прокуратури повідомили про підозру майже сотні військових рф. До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 35. Серед них — генерал-полковник, командувач Центрального військового округу рф, який безпосередньо керував окупацією Сумської, Чернігівської та Київської областей. До 12 років позбавлення волі засуджено двох військовослужбовців рф за незаконне позбавлення волі цивільних і мародерство.

▫️ Переконаний, всі ці злочини — не випадковість. Це частина спланованої стратегії росії, спрямованої на знищення України як держави та українців як нації.

▫️ Ми не зупинимося, поки всі організатори та виконавці воєнних злочинів не отримають вироки.

▫️ Сьогодні проводимо черговий раунд дискусій з міжнародними партнерами, присвячений розбудові мережі всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини.

???? Офіційна сторінка Генпрокурора

Back to top button