Україна

Туризм 1News, виставка ЕКСПО, SkyUp рейси, подорожі, Airbus – 1News

Рейси SkyUp і туристичний потенціал України

Топ-новина

Топ-новина

Літак, який перетворять у готель
Фото з відкритих джерел

У Франції планують зберегти літак від утилізації. Його планують перетворити на справжній готель із розкішними номерами. Водночас Україна стала кандидатом на проведення найбільшої виставки у світі.

І це лише декілька важливих новин про подорожі. Яких новинок очікувати від української авіакомпанії “МАУ” і куди саме літатиме SkyUp незабаром, читайте далі у нашому матеріалі.

Україна – кандидат на проведення EXPO-2030

Уперше за 170 років наша держава претендує на проведення Всесвітньої виставки ЕКСПО. Про це повідомили у ДАРТ. У 2030 році провести захід можуть в Одесі. Окрім перлини Чорного моря містами-претендентами виступають південнокорейський Пусан, російська Москва, саудівський Ер-Ріяд та італійський Рим.

Міжнародне бюро виставок розглядатиме заявки від кандидатів до кінця 2023 року. Рішення про місце проведення будуть ухвалювати за допомогою таємного голосування. Від країни – один голос. У разі перемоги з 1 травня до 31 жовтня 2030 року Одеса стане одним із найвідвідуваніших місць Землі. Найближчу виставку проведуть у 2025 р. у м. Осака.

1News за темою: Автобус, літак чи поїзд: Як подорожувати Україною та світом дешевше, безпечніше та краще

Осака в Японії
Фото з відкритих джерел

Темою виставки буде “Відродження. Технології. Майбутнє”. Її мета – розкрити питання “Що означає бути людиною?”. Організатори говорять про те, що Відродження – новий етап у розвитку суспільства, свідомого споживання та безвідходного виробництва. Мар’яна Олеськів, голова Державного агентства розвитку туризму, зазначила, що це можливість для України показати свій неймовірний туристичний потенціал. 

“Нагадаю, що свого часу заради EXPO збудували легендарну Ейфелеву вежу у Парижі та знаменитий Атоміум у Брюсселі. Виставка є однією з ключових точок економічного приросту країни, а також мегамагнітом для туристичних хвиль. Одеса сьогодні – одне з найуспішніших і найрозвинутіших міст України. У разі перемоги, вся країна отримає промоприскорення, величезну кількість туристів, зокрема налаштованих на розвиток бізнесу в нашій країна”, – додала вона.

ЕХРО-2020 у Дубаї
Фото з відкритих джерел

Перетин кордонів

Португалія. З 9 лютого в’їзд до континентальної частини країни необхідно надати прикордонникам негативний результат ПЛР-тесту разом із дійсним українським транспортом. Перетинати кордон також можна за наявності сертифікату про щеплення. З моменту останньої дози має пройти щонайменше 14 днів. Ковід-сертифікат про одужання також підходить. Усі мандрівники мають заповнити карту місцезнаходження за посиланням.

Водночас для в’їзду на Мадейру не застосовуються ковід-обмеження. Утім, туристам рекомендують мати із собою довідку про негативний тест, щеплення або одужання від коронавірусної хвороби. Перед поїздкою треба заповнити форму. Наостанок, для в’їзду на Азорські острови необхідно мати сертифікат про щеплення або тест. Також необхідно заповнити окрему анкету.

1News за темою: Сафарі в Африці, пляжі Мексики чи острови Іспанії: Де варто провести зиму 2022 року

Португальський трамвай
Фото з відкритих джерел

Словаччина. З 4 лютого 2022 р. після прибуття до країни особи, які перехворіли на коронавірус понад 180 днів тому, мають ті самі умови в’їзду, що й вакциновані. Це означає, що для цієї категорії громадян карантин не є обов’язковим. Утім, невакциновані туристи ще мають реєструватися в системі eHranice. Для цієї категорії осіб скорочується із 10 до 5 днів. Його можна припинити після отримання негативного результату ПЛР-тесту теж.


Фото з відкритих джерел

Австралія. З 21 лютого буде дозволений в’їзд вакцинованих туристів до країни. Невакциновані особи підлягають 14-денному карантину в готелі своїм коштом. Мандрівники вважаються повністю вакцинованими, якщо пройшло щонайменше 7 днів після отримання останньої дози.

Улуру – визначна пам’ятка Австралії

Фото з відкритих джерел

Літаки у формі готелів

У Франції пасажирський літак хочуть перетворити на готель. Таке рішення прийняв колишній інженер Airbus Фредерік Делез. Саме таким чином збережуть найбільший у світі борт Airbus A380. Команда інженера вже домовилася про співпрацю з будівельною компанією та шукає потенційних інвесторів.

У готелі-авіалайнері буде 31 номер. У кожному з них встановлять душові й туалетні кімнати. Гостям пропонуватимуть 3 види номерів у фюзеляжі: стандарт, делюкс і сьют. Крім того, поруч із готелем планують збудувати ресторан на шістдесят місць. Звідти відкриватиметься панорама на найбільший пасажирський ресторан.

Airbus A380 у формі готелю
Фото з відкритих джерел

1News авіакомпаній

“МАУ”. Міжнародні українські авіалінії змінили правила перевезення багажу на рейсах до Канади і США. Вони стосуються польотів до Нью-Йорка і Торонто тарифом Lite.Тепер на цих рейсах мандрівники зможуть з собою взяти два безплатних місцях для ручної поклажі вагою 5 і 7 кг. Утім, на деяких напрямках усе залишиться так, як і було. Наприклад, рейси з Києва у Делі досі включають одне місце багажу до 23 кг.

1News за темою: Фіорди, льодовики та водоспади: Чим може зацікавити Канада найзавзятіших туристів


Фото з відкритих джерел

SkyUp. Український лоукостер відкрив продаж квитків з Одеси до Греції на літній період 2022 року. Уже з 20 травня рейси до Афін здійснюватимуть щоп’ятниці. Вартість квитків у один бік – від 1231 грн. Водночас з 25 травня компанія літатиме у Салоніки. Вартість квитків у один бік від 1791 грн.


Фото з відкритих джерел

Нагадуємо, що раніше виходив матеріал про гірськолижні курорти Швейцарії, в якому розповідається про Церматт, Верб’є і зону для катання Давос-Кластерс.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


Джерело

Back to top button