Україна

Цьогоріч на ЗНО абітурієнти можуть обрати дві іноземні мови

Цьогоріч абітурієнти можуть складати ДПА у формі ЗНО з двох іноземних мов, якщо другу вивчали в 11 класі, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

“Цьогоріч випускники, які для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО вибрали третім навчальним предметом історію України, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іноземну мову і навпаки.

Водночас здобувачі освіти, які вибрали третім навчальним предметом одну з іноземних мов, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іншу іноземну мову, якщо її обов’язково вивчали в 11 класі”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з Порядком проведення ДПА та методичними рекомендаціями МОН України щодо особливостей проведення ДПА з іноземних мов у закладах загальної середньої освіти в 2020/2021 навчальному році результат одного з визнаних міжнародних мовних іспитів (IELTS, TOEFL і т.д.) з іноземної мови може бути зарахований, як оцінку ДПА за 12-бальною шкалою оцінювання.

УЦОЯО зазначає, що випускники закладів освіти, які в поточному або минулому році отримали сертифікат (диплом) міжнародного мовного іспиту і планують використовувати його, як результат ЗНО з іноземної мови під час вступу до вишу, під час реєстрації мають поставити позначку «отримувати результат 100-200», а поле «Зарахувати як оцінку ДПА» залишити незаповненим.

 

 

 

 

Back to top button