Україна

Централізованого опалення взимку в Маріуполі не буде – Андрющенко

Централізованого опалення взимку в Маріуполі не буде – Андрющенко

Фото: dw.com

Окупанти змушують місцевих мешканців у Маріуполі за їжу розбирати завали будинків

Окупанти вже почали зносити зруйновані будинки, а людей змушують працювати на розборі завалів за їжу.

 

Ситуація в окупованому Маріуполі залишається дуже складною. Про це в ефірі телемарафону Єдиних новин повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

 

За його інформацією, російська “влада” всіляко намагається змусити місцевих жителів до співпраці.

 

“Окупанти вже оголосили людям, що взимку централізованого опалення в будинках не буде. Як люди обігріватимуться – невідомо. Також відомо, що з 1 липня гуманітарна допомога в Маріуполі видаватиметься “владою” лише соціально незахищеним категоріям населення та пенсіонерам. Усі працездатне населення примушують працювати на росіян. Робота виглядає так: потрібно розбирати завали або працювати в тих сферах, попит на працю в яких є. За це платять переважно їжею – гуманітарка від МНС РФ: пакет борошна і крупи на один місяць, кілька рибних консервів, п’ять банок консервів з яловичиною, пакет з макаронами, три пакети цукру і пакет з кашею. Але ці консерви швидко псуються, адже в місті немає електрики і не працюють холодильники”, – сказав Андрющенко.

 

Також він відзначив, що ситуація посилюється масовим знесенням будинків без видимих ​​ознак підготовки до будівельних робіт і за нестачі чистої питної води.

 

“Виїхати з міста можливо тільки в бік Росії, вивозяться від 200 до 300 осіб на день. Якщо є бажання повернутися в Україну, раджу їхати в РФ, і звідти – в дружні країни, де звертатися за допомогою про повернення в Україну. Повертаючись до води, складність ситуації визнав Пушилін, а даних, що можуть підтвердити відсутність епідемії холери, немає”, – сказав Андрющенко.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button