Україна

Трюдо анонсував новий пакет допомоги Україні


Трюдо анонсував новий пакет допомоги Україні

Канада направила понад 52 млн канадських доларів на реінтеграцію дітей-переселенців, відновлення енергетичного обладнання та економічні реформи.

Канада виділила Україні допомогу у розмірі 52,4 млн канадських доларів (орієнтовно 38,1 млн доларів США). Про це у неділю, 16 червня, заявив прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо під час Саміту у Швейцарії, повідомляється на його сайті.

Гроші підуть на низку соціальних потреб України. Зокрема 15 млн доларів (10,9 млн доларів США) буде спрямовано на підтримку вразливих дітей, молоді з груп ризику та реінтеграція дітей-переселенців, які повертаються в Україну з Росії, покращення доступу до правосуддя для жертв воєнних злочинів, підтримку чоловіків, які пережили сексуальне насильство під час війни.

Також уряд Канади інвестує 20 млн (14,5 млн доларів США) на відновлення пошкодженого енергетичного обладнання та інфраструктури.

Окрім того, Канада інвестує $15,4 млн (11,2 млн доларів США) у підтримку Міжнародного валютного фонду у його зусиллях допомогти Україні отримати технічну допомогу та навчання, необхідні для проведення економічних реформ та можливого вступу до Європейського Союзу, підвищення спроможності України в розмінуванні.

Також Канада виділить 2 млн доларів (1,5 млн доларів США) на підтримку безпечної експлуатації АЕС через Міжнародне агентство з атомної енергії.

Трюдо наголосив, що Канада буде підтримувати Україну до перемоги.

Нагадаємо, минулого тижня Канада оголосила про нові санкції проти РФ, які торкнулися пропагандистських медіа.

Канада передасть Україні понад 2000 авіаційних ракет CRV7

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − twelve =

Back to top button