Україна

Три полонених бойовики “ДНР” отримали по 15 років в’язниці


Три полонених бойовики ДНР отримали по 15 років в язниці

На початку березня під керівництвом військовослужбовців РФ чоловіки пройшли короткострокове військове навчання у Бєлгородській області РФ.

 
Ще три бойовики так званої “ДНР”, які воювали на боці країни-агресора Росії, проведуть у в’язниці по 15 років в’язниці. Про це повідомляє СБУ у середу, 10 серпня.
 
Вказано, що всі троє входили до складу незаконного збройного формування так званого “4 окремого мотострілецького батальйону 119 полку ДНР” та потрапили в полон наприкінці березня під час визволення Сумської області.
 
За даними слідства, 24 лютого цього року чоловіки добровільно вступили до лав бойовиків, де отримали військову форму, зброю та боєприпаси. На початку березня під керівництвом військовослужбовців РФ вони пройшли короткострокове військове навчання у Бєлгородській області. Після його закінчення їх відправили воювати на Сумському напрямку.
 
Встановлено, що окупанти задіяли зрадників для наступного:
 
  • облаштування та зміцнення бойових позицій і блокпостів на тимчасово окупованих територіях;
  • здійснення контрольно-пропускних та охоронних функцій на блокпостах і позиціях ворога.
Зібрана слідчими СБУ доказова база дозволила засудити їх до реальних термінів ув’язнення. Виробництво велося за статтями про створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності, державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч.2 ст.260, ч.2 ст.111 КК України).
 
Раніше повідомлялося, що суд у Полтавській області засудив до 15 років в’язниці дев’ятьох бойовиків так званої ДНР. Вони потрапили в полон у Харківській області.
 
Також стало відомо, що двоє полонених бойовиків ЛНР отримали великі тюремні терміни.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button