Україна

Три країни приєдналися до групи з розслідування військових злочинів РФ

Три країни приєдналися до групи з розслідування військових злочинів РФ

Фото: Офис генпрокурора

Учасниками групи є Євроюст та вперше в історії Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду

Розширення Спільної слідчої групи дасть нові можливості для притягнення до відповідальності всіх, хто причетний до скоєння військових злочинів в Україні, зазначила генпрокурор Ірина Венедіктова.

 

Спільна слідча група (JIT) з розслідування військових злочинів РФ тепер включає шість країн. Про це у вівторок, 31 травня, повідомив Офіс генерального прокурора.

 

“Спільна слідча група (JIT) з розслідування військових злочинів РФ, створена Україною, Литвою та Польщею, розширилася до шести країн. На засіданні в Євроюсті було підписано угоду про приєднання до JIT Естонії, Латвії та Словаччини”, – йдеться у повідомленні.

 

 

Вказано, що також учасниками групи є Євроюст та вперший в історії Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС).

 

“Це потужний крок нашого міжнародного юридичного фронту – розширення Спільної слідчої групи дасть нам нові можливості та ресурси для досягнення нашої головної мети – притягнення до відповідальності всіх, хто причетний до скоєння жахливих військових злочинів в Україні”, – заявила генпрокурор Ірина Венедіктова.

 

Вона подякувала Естонії, Латвії та Словаччині, які слідом за відкриттям національних виробництв вирішили стати частиною JIT.

 

В Офісі генпрокурора інформують, що протягом двох днів у Гаазі JIT провела координаційні засідання, де визначила стратегію і тактику подальших дій разом, сторони та учасники обговорили питання безпечного обміну інформацією та доказами.

 

“Участь Міжнародного кримінального суду у Спільній слідчій групі особливо важлива, оскільки це відчинить двері для подальшої співпраці та обміну інформацією з Судом у режимі реального часу. Також дуже цінна для JIT всебічна підтримка з боку Євроюсту. Він був із нами спочатку, надаючи оперативну аналітичну, юридичну та фінансову допомогу”, – зазначила Венедіктова.

 

Також у зустрічі взяли участь комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс та комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йогансон.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button