Події

БЕБ та правоохоронці Іспанії вилучили скіфське золото вартістю 60 млн євро ✅Дет…

БЕБ та правоохоронці Іспанії вилучили скіфське золото вартістю 60 млн євро

Детективи БЕБ спільно з СБУ та поліцією Королівства Іспанія у м. Мадрид вилучили культурні цінності України та затримали двох громадян України – учасників транснаціонального злочинного угрупування та трьох громадян Королівства Іспанії.

Затримані у період 2014-2020 років, приховавши від митного контролю, незаконно вивезли з України значну кількість предметів «Скіфського Золота».

❗️У зазначених осіб вилучено різноманітні золоті предмети: медальйон, золоті сережки, кулон, чокери, пектораль тощо. Орієнтовна вартість виробів становить понад 60 млн євро.

➡️Ці об’єкти належать до культурно-матеріальних цінностей періоду існування держави «Мала Скіфія», яка знаходилась в межах сучасної території України, та, відповідно до міжнародно визнаних кордонів, є власністю України.

Детективи БЕБ спільно з співробітниками СБУ та компетентними органами Королівства Іспанія провели комплекс слідчих заходів стосовно учасників міжнародного злочинного угрупування.

На даний час накладено арешт на вилучене майно. За результатами висновків спеціалістів Національного музею історії України вивезене майно є культурною спадщиною України.

Вирішується питання щодо повернення згаданих культурних цінностей до України.

Досудове розслідування здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України. Встановлюється місцеперебування іншої частини культурних цінностей, а також осіб, які причетні до вчинення злочину.
Спецоперацію проводили за процесуального керівництв Офісу Генерального прокурора, а також у взаємодії з Офісом аташе МВС Іспанії в Україні та відділом міжнародного співробітництва Національної поліції Іспанії.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button