Україна

Троє суддів з окупованого Криму заочно отримали вироки за державну зраду


Троє суддів з окупованого Криму заочно отримали вироки за державну зраду

Після анексії півострова фігуранти перейшли до російських судових органів і обійняли посади у підконтрольних Кремлю “Верховному суді Криму”, “Роздольненському районному суді” і “Київському районному суді” Сімферополя.

Троє суддів з тимчасово окупованого Криму отримали заочні вироки за державну зраду. Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

Винним у державній зраді призначено по 12 років позбавлення волі.

“Своїми діями та рішеннями “служителі Феміди” сприяли становленню та зміцненню окупаційної влади на півострові, здійснювали правосуддя за російським законодавством, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України”, – йдеться у повідомленні прокуратури АРК.

Повідомляється, що після незаконної анексії півострова фігуранти перейшли до російських судових органів і обійняли посади у підконтрольних Кремлю “Верховному суді Криму”, “Роздольненському районному суді” і “Київському районному суді” Сімферополя.

У прокуратурі додають, що один із суддів причетний до кримінального переслідування політв’язня Володимира Балуха: у 2015 році суддя надав дозвіл окупаційним силовикам на обшук житла, а пізніше ухвалив рішення про арешт Володимира Балуха за нібито “непокору міліції”. 

Раніше повідомлялося, що четверо суддів з Криму отримали заочні вироки за держзраду.

Суддя у Полтаві працювала на Росію – СБУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button