Україна

“Трофейний” Мі-8 поповнить парк Збройних сил – ГУР


 Трофейний Мі-8 поповнить парк Збройних сил - ГУР

Багатомісячна операція, завдяки якій вдалося отримати борт, найкращий приклад плідної співпраці Нацполіції та розвідки.

Український парк бойових вертольотів найближчим часом поповниться “трофейним” Мі-8 АМТШ. Про це 4 вересня повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що багатомісячна операція, завдяки якій вдалося отримати борт, найкращий приклад плідної співпраці Нацполіції та ГУР. Вона потребувала залучення найкращих спеціалістів обох відомств та режиму максимальної секретності.

“Для початку вдалось визначити, що один з військових пілотів Росії не схвалював рішення політичного керівництва країни щодо розв’язання повномасштабної війни. Наступний крок – налагодження безпосереднього контакту… Важливим елементом спецоперації стали гарантії безпеки для родини пілота. Його сім’ю вдалося безпечно переправити в Україну “, – наголосили у розвідці.

Фінал – переліт вертольота у вказану точку і передача українським військовим.

“Наразі пілот і його родина перебувають в Україні та будують плани на майбутнє. Два інші члени екіпажу, які не знали про реальні плани пілота, прийняли рішення не здаватися в полон і загинули одразу після посадки”, – додали в ГУР.

Нагадаємо, у кінці серпня стало відомо, що російський вертоліт Мі-8 перелетів до України та здався ЗСУ.

ГУР показало російського пілота, який здав Мі-8

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button