Україна

Торгівля дозволами на виїзд з України: справу депутатки передали в суд


Торгівля дозволами на виїзд з України: справу депутатки передали в суд

САП зазначає, що слідство встановило два епізоди протиправної діяльності нардепа та її помічниці.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в середу, 13 грудня, передала до суду обвинувальний акт стосовно народної депутатки Людмили Марченко та її помічниці Анастасію Колесник, яких викрили в отриманні 11,3 тисячі доларів за перетин кордону. Про це САП повідомила на своєму Telegram-каналі.

У повідомленні не названо прізвища, але обставини справи вказують на Марченко та її помічницю. У межах досудового розслідування було встановлено, що депутат спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду обіцяла громадянам забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до Інформаційної системи Шлях.

Слідством встановлено два епізоди протиправної діяльності нардепа та її помічниці.

Перший епізод – отримання від громадянина за безперешкодний перетин кордону неправомірної вигоди у розмірі 6 тис. дол. США. Другий – отримання 5300 дол. США.

Фігуранткам загрожує штраф від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34000 до 93500 грн –ред.) або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.


Зазначимо, що в кінці жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила слідство у справі щодо отримання народним депутатом Людмилою Марченко та її помічницею 11,3 тисячі доларів США за перетин кордону.

Як відомо, 11 липня Марченко та її помічниці повідомили про підозру. Жінок звинуватили у тому, що за хабар 5300 доларів вони допомагали чоловіку незаконно виїхати за кордон. Детективи викрили жінок після отримання другого “траншу” у 2800 доларів.
 
Крім того, НАБУ та САП також опублікували відео, на якому чутно обговорювання фігурантами деталей махінації та показано момент передачі грошей. Крім того, видно, як Марченко намагалась позбутися речових доказів, викинувши долари за паркан свого обійстя.

Суд обрав запобіжний захід нардепці від Слуги народу

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button