Україна

Точних даних про запаси ракет у Росії немає – ЗСУ


Точних даних про запаси ракет у Росії немає - ЗСУ

У Повітряних силах не поділяють заяви деяких чиновників про те, що ракети Росії закінчуються.

 
Точної інформації про кількість ракет у Росії немає, заявив представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у вівторок, 11 жовтня.
 

 
“Ніхто не може дати чіткої відповіді. Є тільки припущення, а також дані розвідки Міноборони та західних розвідок. Не вся інформація може бути оприлюднена у ЗМІ про кількість цих ракет і таке інше. Відповідь тут може бути не прямою, а для роздумів. Якщо вони вже кілька місяців не застосовували далекобійну, високоточну і дуже дорогу зброю, то очевидно, що її залишається мало. Її потрібно притримувати для найважливіших цілей та об’єктів, які вони собі визначили у своїй терористичній діяльності. Це і є об’єктами критичної інфраструктури”, – пояснив військовий.
 
Він нагадав про обіцянки міжнародних партнерів надати Україні сучасні системи ППО. Є вже перші кроки – Німеччина надасть одну батарею систем IRIS-T SLM, а також Україна очікує на норвезькі системи NASAMS з американськими ракетами.
 
“Скільки нам потрібно? Я не хочу називати цифру, але це багато, щоб замінити застарілі зразки виробництва 70-80-х років… Тому ППО – це питання номер один”, – сказав Ігнат.
 
Крім того, він зазначив, що ворог продовжує застосовувати зенітні ракети з наземних цілей ХА-22, які не є точними. “Тому від них страждає мирне населення”, – зауважив Ігнат.
 
Нагадаємо, вчора в ході масованої атаки РФ випустила по Україні 84 ракети та 24 дрони-камікадзе. Українська ППО знищила 56 об’єктів.
 
А сьогодні українська ППО збила 20 ракет із 28, а також 13 дронів-камікадзе.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button