Україна

The Hill розповіло, чому “мирний план” Трампа не спрацює


The Hill розповіло, чому мирний план Трампа не спрацює

Ймовірний сценарій “Земля за мир” зазнає невдачі на кожному своєму етапі, вважає авторитетне американське видання.

Кандидат в президенти США Дональд Трамп в разі своєї перемоги, ймовірно, планує реалізувати в Україні сценарій “Земля за мир”. І хоч лідеру республіканців цей план може здаватися реалістичним та привабливим, він зазнає невдачі на кожному з етапів його реалізації. Про це йдеться у статті американського видання The Hill.

“Хто може бути проти угоди “Земля за мир” в Україні? Уявіть собі: українці віддають частину землі, росіяни погоджуються на мир, і всі живуть довго і щасливо. Не дивно, що колишній президент Дональд Трамп каже, що він може зробити це за 24 години. (…) Так що не так з цією схемою? Практично все”, – йдеться у публікації.

Як писали ЗМІ із посиланням на оточення Трампа, ймовірно, він збирається шантажувати Україну зупинкою американської допомоги, аби посадити її за стіл переговорів. Але Київ також отримує значну військову допомогу від європейських партнерів, і може протриматися на ній, стверджує The Hill.

Ті ж інсайдери казали, що змусити Росію до участі в переговорах Трамп так само хоче шантажем – погрозами, що Україні навпаки збільшать поставки зброї. Однак сам Трамп створив собі таку репутацію, що в Москві просто не повірять у його готовність допомагати Україні на шкоду Росії і сприймуть погрози як порожній блеф.

Але навіть, якщо кожна сторона погодиться на переговори, аби на тлі опонента не виглядати розпалювачем війни, це не гарантує результативності цих переговорів.

“Починається дискусія “земля в обмін на мир”. Обидві сторони запитають: “Скільки якої землі для якого миру?” На це запитання немає простої відповіді. Єдине, що ми можемо сказати з упевненістю, це те, що українці захочуть віддати якомога менше землі за якомога більше миру, тоді як росіяни захочуть зберегти якомога більше землі за якомога менше миру. Може існувати якась теоретична середина, і українців можна спонукати її прийняти. Росіяни схрестять руки і скажуть “ні””, – пише The Hill.

На думку автора публікації, примирити дві сторони на власний розсуд могла б якась зовнішня сила, або арбітр. Росія ніколи не погодиться, аби цим арбітром було НАТО, Україна не погодиться на посередництво Китаю. Про ООН, або, наприклад, Угорщину, смішно говорити.

Єдиний робочий варіант покласти край цій війні – стати на бік однієї з двох воюючих держав, вважає автор публікації. І додає, що перемога України “очевидно була б кращою” з цілого комплексу всім відомих причин.

“Зіткнувшись із цими альтернативами, що б вибрав Трамп? Майбутнє світу може мати значення для нього, але його [віра у власну] геніальність матиме більше значення. На щастя, обидва варіанти штовхають [Трампа] до перемоги України, оскільки програш іншому самопроголошеному генію світу, Володимиру Путіну, був би чимось більшим, ніж могло б витримати его Трампа”, – резюмує автор статті.

Нагадаємо, на дебатах з Джо Байденом Трамп вкотре заявив, що зупинить війну між Росією та Україною в разі його обрання.

В Італії заявили, що у Трампа немає справедливого рішення для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 11 =

Back to top button