Україна

Тероборона в Україні – Резніков пояснив доступ до зброї – новини

Міністр оборони України Олексій Резніков


Фото з відкритих джерел

Зброя зберігатиметься під охороною та сигналізацією

Сили територіальної оборони можуть застосовувати стрілецьку та інші види зброї, а також боєприпаси до неї. Проте доступ до неї буде обмеженим. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час брифінгу.

“Станом на сьогодні відбувається перший етап – розгортання сил територіальної оборони за штатом мирного часу. Це набір 10 тисяч професійних військових, які будуть саме військовими ЗСУ і вони будуть створювати командно-штабне українське ядро сил територіальної оборони, адже це є частина ЗСУ”, – розповів міністр.

За його словами, далі формуватимуть бригади та батальйони сил територіальної оборони шляхом укладання контрактів з резервістами. За ними буде закріплено штатну зброю та боєкомплект.

Сама зброя зберігатиметься в спеціально підготовлених кімнатах під охороною та сигналізацією на території військової частини. “Не вдома, не у шафі, не під ліжком. Це штатна зброя, яка буде належати резервісту. В разі необхідності, якщо буде сигнал тривоги, вони повинні будуть прибути до військової частини, отримати зброю і переходити до виконання завдання”, – висловився Резніков.

Новини за темою: Сили тероборони проведуть військові навчання за участю місцевої влади, – Міноборони

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо національного спротиву та дозволила добровольчим формуванням тергромад використовувати, окрім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю. За відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів.


[ad_2]
Source link

Back to top button