Україна

Тарифи на світло можуть зрости – Центр дослідження енергетики


Тарифи на світло можуть зрости - Центр дослідження енергетики

У ситуації, коли є борги й немає вільних коштів, відновлення енергетики та навіть підготовка до наступного опалювального сезону – дуже складне завдання.

Міністерство енергетики на тлі обстрілів росіянами енергоінфраструктури може підвищити тарифи на світло. Про це у вівторок, 26 березня, заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко у коментарі 24 Каналу.

“Перехресні борги на ринку електроенергії зараз перевалили за 120 мільярдів гривень і продовжують зростати”, – сказав Харченко.

Він зауважив, що  у ситуації, коли є борги й немає вільних коштів, відновлення енергетики та навіть підготовка до наступного опалювального сезону – дуже складне завдання.

Він зауважив, що після російських атак ситуація з енергосистемою дуже складна в Харківській області, Одесі та Кривому Розі. За словами Харченка, в цих регіонах протягом щонайменше двох-трьох тижнів діятимуть графіки відключення, допоки не буде відновлено більш-менш стабільне енергопостачання.

“Що стосується в національному масштабі, у нас є величезна проблема – ми втратили великий обсяг генерації. Загалом ситуація доволі складна”, – сказав він. 

Харченко додав, що без імпорту електрики від європейських країн Україні, найімовірніше, довелося б обмежувати споживачів на національному рівні. 

Як повідомлялося, приєднання енергосистеми України до Європейської мережі операторів систем передачі електроенергії (ENTSO-E) дозволило позбутися залежності від мережі РФ та дало велику кількість переваг.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button