Україна

Тарнавський сказав, коли чекати великого прориву


Тарнавський сказав, коли чекати великого прориву

Найбільший у цьому контрнаступі прорив ще попереду. За словами командувача угрупованням військ Таврія, він станеться після Токмака.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що зима не уповільнить наступальні дії українського війська, а найбільший прорив ще попереду. Про це він сказав в інтерв’ю CNN 22 вересня.

“Погода може стати серйозною перешкодою під час наступу, але враховуючи те, як ми просуваємося вперед, переважно без транспортних засобів, я не думаю, що [вона] сильно вплине на контрнаступ”, – зазначив Тарнавський.

Також генерал зазначив, що великий прорив України – найбільший у цьому контрнаступі – ще попереду.

“Я думаю, що це станеться після Токмака”, – сказав Тарнавський. – “Наразі вони [росіяни] покладаються на глибину своєї оборонної лінії там”.

Генерал позитивно налаштований щодо кінцевого результату та зазначив, що для успіху контрнаступу українським військам необхідно як мінімум дійти до міста Токмак.

“Токмак – це мета мінімум. Загальна мета – вийти до наших державних кордонів”, – сказав Тарнавський.

За його словами, найбільше проблем українським захисниками приносить не так звана “лінія Суровікіна”, а “перехрестя доріг, лісосмуги і мінні поля між лісосмугами”.

“Там комбінація невеликих шкідливих ворожих оборонних груп, які зараз дуже точно і грамотно висаджені”, – сказав генерал.

Він додав, що дії українсьих бійців змушують їх повільно відступати, коли вони стикаються з штурмовими групами ЗСУ.

Як ми вже писали раніше, українські військові протягом доби відбили російські атаки одразу на кількох напрямках. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

ЗСУ прорвали головну лінію оборони РФ – ISW

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button