Україна

Ситуація навколо України – лідери Німеччини, Франції та Польщі зберуться у Берліні – новини

Президент Польщі Анджей Дуда


Фото з відкритих джерел

Переговори Олафа Шольца, Еммануеля Макрона та Анджея Дуди відбудуться у вівторок, 8 лютого

Наступного тижня президент Польщі Анджей Дуда відправиться у Берлін, щоб взяти участь у засіданні Веймарського трикутника. Це переговори лідерів Польщі, Німеччини та Франції. Про це повідомляє польське агентство RMF24.

Повідомляється, що переговори Олафа Шольца, Еммануеля Макрона та Анджея Дуди відбудуться вдень або ввечері вівторка, 8 лютого. На порядку денному будуть питання безпеки в Центральній та Східній Європі.

Напередодні глава Бюро міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумоч заявляв, що головою темою переговорів у Веймарському трикутнику стане загроза вторгнення Росії в Україну.

“І Франція, і Німеччина, і Польща проводять різного роду заходи (щодо ситуації довкола України – ред.)… У кожної з цих країн є свої контакти, і лідерам трьох великих європейських країн слід обмінятися цими контактами. Думаю, це також буде можливість для президента Дуди прозвітувати про свої переговори в Пекіні”, – сказав Кумоч.

Новини за темою: Домовилися спільно працювати над санкціями проти РФ: Джонсон та Макрон провели розмову

Нагадаємо, у січні президент Польщі Анджей Дуда скликав у Бюро національної безпеки (BBN) нараду з представниками уряду щодо надання допомоги Україні на тлі загрози російської агресії. 

Раніше повідомлялося, що Швеція спільно з Великою Британією, Канадою, Швейцарією і США запустила новий фонд для зміцнення стійкості України. Стокгольм виділяє 50 млн шведських крон (близько 5,4 млн доларів), які будуть надані протягом наступних трьох років.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон обговорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою можливість проведення тристоронньої зустрічі між Польщею, Німеччиною та Францією для обговорення ситуації в Україні.


Джерело

Back to top button