Україна

Ситуація навколо України – Глава Пентагонута генсек НАТО провели телефонну бесіду – 1News

Джон Кірбі
Фото з відкритих джерел

Також сторони обговорили питання щодо важливості підтримки стримування та зміцнення оборони

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну бесіду з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Сторони обговорили ситуацію в районі російсько-українського кордону і дипломатичні зусилля щодо деескалації обстановки. Про це повідомив прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

В умовах загострення ситуації на кордоні України і Російської Федерації з Україною лідери обговорили нещодавні дипломатичні контакти з Росією та необхідність деескалації з російської сторони.

Також Остін і Столтенберг обговорили питання щодо важливості підтримки стримування та зміцнення оборони, а також наголосили, що дії Росії можуть призвести не до очікуваного, а протилежного ефекту – зміцнення згуртованості НАТО для стримування та захисту від агресії вздовж східного флангу НАТО.

1News за темою: Країни G7 готові запровадити економічні санкції проти РФ у разі наступу на Україну

Нагадаємо, 10 лютого  президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Зокрема сторони обмінялися актуальною інформацією про дипломатичні заходи, які Україна та Альянс проводять у відповідь на російську загрозу.

У січні Зеленський також проводив телефонну розмову зі Столтенбергом, під час якої сторони обговорювали можливу участь української делегації в червневому саміті Альянсу. Тоді співрозмовники обмінялися інформацією та поглядами на необхідні дипломатичні зусилля для стабільності у Європі.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button