Україна

Ситуація на Куп’янському напрямку складна – ЗСУ


Ситуація на Куп’янському напрямку складна - ЗСУ

Ворог зосередив “ударний кулак” на даній ділянці фронту, однак українська армія знає “слабкі місця” окупантів.

Ситуація на Куп’янському напрямку складна з огляду на потужність угруповання РФ, але контрольована. Про це в ефірі телемарафону 11 серпня заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Він зазначив, що минулої доби ворог п’ять разів намагався атакувати позиції українських військ.

“502 рази обстрілював нас усіма видами артилерії: від мінометів до реактивних систем залпового вогню. Продовжує на цьому напрямку активніше використовувати авіацію – 15 авіаударів завдав”, – уточнив Череватий.

Він додав, що під час відбиття ворожих атак ЗСУ ліквідували 21 окупанта, 91 зазнав поранень, а двоє потрапили в полон. Також було знищено було ворожу техніку, зокрема, два танки та три гармати.

“Ситуація (на Куп’янському напрямку – ред.), звичайно, важка з огляду на потужність угруповання ворога, але контрольована. Адже ми знаємо, що вони хочуть робити, знаємо сили й склад їхнього угруповання. Знаємо, найголовніше, їхні слабкі місця”, – наголосив речник.

Щодо ситуації в районі Лиману Череватий розповів, що там протягом доби боєзіткнень не було, але ворог активно бив артилерією та авіацією по низці населених пунктів.

У районі Бахмута продовжуються активні бої, однак “пріоритет і ініціатива” за Силами оборони.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу, ЗСУ продовжують наступ на Бахмутському, Мелітопольському і Бердянському напрямках та стримують ворога на Куп’янському та Лиманському.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button