Україна

Ситуація на кордоні з Білоруссю може змінитися в будь-який момент – Наєв


Ситуація на кордоні з Білоруссю може змінитися в будь-який момент - Наєв

Українські військові розвивають систему оборонних рубежів і постійно тренуються під керівництвом досвідчених інструкторів.


На кордоні з Білоруссю нині спокійно, але для військових це не привід розслаблятися, адже в будь-який момент ситуація може змінитися. Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає пресслужба Командування Об’єднаних сил ЗСУ в суботу, 23 грудня.
 
За його словами, у Північній операційній зоні на кожному напрямку командувачі, попри відсутність бойових дій, не сидять склавши рук.
 
“Ми розвиваємо систему оборонних рубежів, постійно тренуємо війська, підтримуємо їхню навченість, тим самим даючи зрозуміти потенційному противнику, що в разі вторгнення він не матиме шансів на успіх”, – сказав Наєв.
 
Як зазначив командувач, тренування проводяться під керівництвом досвідчених інструкторів та безпосередніх командирів.
 
“Смуга перешкод, штурм приміщень та опорних пунктів, надання первинної домедичної допомоги та евакуація поранених – таким є типовий комплекс заходів бойової підготовки у підрозділах, що несуть службу в Північній операційній зоні. Напрацьовуємо вміння до автоматизму”, – повідомив Наєв.

Як відомо, попри те, що наразі загроза вторгнення Росії з території Білорусі низька, кордон України на цій ділянці постійно укріплюється, а пункти пропуску закриті. Наразі вони заміновані.

Українські інженерні групи прикордонних загонів, які несуть службу на півночі країни, щоденно здійснюють роботи з укріплення лінії на кордоні з Білоруссю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button