Україна

Ситуація на кордоні України – Росія висунула вимоги для деескалації – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема необхідно припинити постачання Україні озброєнь та проведення спільних навчань з країнами НАТО

Речник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що для деескалації ситуації з можливою агресією проти України офіційний Київ нібито повинен виконати низку умов. Про це повідомив “ТАСС”.

“Ми переконані, що домогтися деескалації ситуації навколо України, про яку так багато говорять і пишуть наші західні партнери, можна дуже швидко. Для цього треба припинити постачання Україні озброєнь, відкликати з її території західних військових радників, інструкторів, припинити спільні навчання ЗСУ та країн НАТО. А також вивести все раніше поставлене Києву іноземне озброєння за межі української території”, – зазначила Захарова.

При цьому вона закликала західних дипломатів відвідати частину Донбасу, жителі якої “багато років страждають”.

Також російський політик згадала недавній візит на лінію розмежування іноземних політиків, обурившись, що вони не приїхали в Донецьк і Луганськ.

1News за темою: Макрон заявив, що візитом до Москви запобіг ескалації конфлікту Росії з Україною

Нагадаємо, що раніше країни “Веймарського трикутника” (Польща, Франція, Німеччина) закликали владу Російської Федерації до деескалації ситуації навколо кордонів України і змістовного діалогу із Заходом.

Так, Польща, Франція і Німеччина готові брати конструктивну участь “у змістовних та орієнтованих на результат дискусіях з питань безпеки, що становлять взаємний інтерес”.


Джерело

Back to top button