Україна

Ситуація на кордоні України – Росія поступово нарощує війська – 1News


Фото з відкритих джерел

При цьому існує проблема скупчення військ на білоруській території

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив розвідувальні дані, які потрапляють у західні медіа, щодо зростання кількості російських військ на українському кордоні. Про це йшлося під час його виступу на форумі “Україна – Франція”, повідомив кореспондент “Європейської правди”.

Як зазначається, міністр володіє даними про зростання кількості військ РФ останнім часом.

“Поступово кількість військових на російсько-українському кордоні збільшується. Це дійсно відбувається поступово, але динаміка присутня. Ми також розуміємо, що логістична інфраструктура дозволяє РФ зробити різке нарощування”, – наголосив він.

Також Кулеба заявив, що додатково існує проблема скупчення військ на півночі, на білоруській території через те, що самопроголошений президент Лукашенко зробив вибір на користь зближення з РФ.

Водночас, за словами глави МЗС України, Росія спробувала заблокувати доступ до України морем, оголосивши про проведення військово-морських навчань.

“Азовське море заблоковано повністю, Чорне море – в частині доступу до України – майже повністю заблоковано”, – підкреслив він, додавши, що ця блокада має не лише військову, а й економічну складову.

1News за темою: У Білорусі почалися масштабні військові навчання з Росією

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Росія заблокувала судноплавство на великих ділянках уздовж українського узбережжя Чорного та Азовського морів.

Відомо, що заборона почне діяти о 23:00 (за київським часом) 13 лютого і завершиться о 23:00 (за Києвом) 19 лютого.


Джерело

Back to top button