Україна

Ситуація довкола України – почалася неформальна зустріч лідерів ЄС – 1News

Зустріч Європейської ради у Брюселі
Баренд Лейтс Twitter

Вона проходить без електронних пристроїв

У Брюсселі почалася неформальна зустріч Європейської ради – лідерів країн Євросоюзу – щодо концентрації російських військ на кордоні України. Про це повідомив речник президента Євроради Баренд Лейтс у Twitter.

“Щойно почалася неформальна зустріч членів Євроради щодо останніх подій, пов’язаних з Росією та Україною”, – зазначив він.

При цьому речник додав, що з міркувань конфіденційності зустріч проходить без електронних пристроїв.

Нагадаємо, напередодні Європарламент провів дебати щодо України за участі лідерів інституцій ЄС, а лідери політичних груп виступили із заявою щодо поточної ситуації.

1News за темою: Обговорили санкції проти РФ і питання безпеки: Зеленський провів телефонну розмову з главою Євроради

Нагадаємо, раніше президент Європейської ради Шарль Мішель ініціював проведення конференції донорів на підтримку України.

“Ми знаємо, що те, що відбувається, вже спричиняє щоденний значний економічний вплив на Україну. І ми хотіли б підтримати ініціативу комісії щодо мобілізації 1,2 мільярда євро у вигляді макрофінансової допомоги. Я думаю, що ми маємо піти далі з партнерами. Тому я хотів би ініціювати у тісній співпраці з Україною та ЄС конференцію донорів, щоб можна було підтримувати тверду економічну ситуацію в Україні, яка під загрозою від цієї ситуації”, – заявив він.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button