Події

До роботи Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків воєнних злочи…

До роботи Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків воєнних злочинів широко залучатиметься громадянське суспільство, це – надважливо

???? В Офісі Генерального прокурора відбулась зустріч з громадськими організаціями та представниками громадянського суспільства в рамках підготовки до початку роботи Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків воєнних та інших міжнародних злочинів.

???? Обговорили напрями взаємодії органів влади та громадського сектору при функціонуванні нової структури, а також вироблення «дорожньої карти» для надання комплексної та кваліфікованої допомоги.

???? Кожен потерпілий від нелюдських злочинів росії насамперед повинен відчувати людиноцентричний підхід під час комунікації в кримінальному провадженні. Завдання держави – підвищити ефективність розслідування воєнних злочинів через забезпечення комфортних умов для потерпілих та свідків, – підкреслила заступник Генпрокурора Вікторія Літвінова.

???? Керівник Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків Вероніка Плотнікова зазначила, що у своїй діяльності центр налаштований на сприйняття та застосування досвіду світового співтовариства.

???? Вікторія Літвінова повідомила, що днями розпочнеться конкурс на посади координаторів Координаційного центру. Це будуть не прокурори, а фахівці зі спеціальними навичками роботи з людьми, які пережили психологічну травму.

???? На початку функціонування Координаційний центр зорієнтований на громадян, які перебувають зараз в Україні, в майбутньому йтиме мова і про міжнародну співпрацю – роботу з потерпілими та свідками за кордоном.

???? Представники громадськості надали свої актуальні пропозиції для сприяння та більш ефективної роботи Координаційного центру.

БІЛЬШЕ ІНФОРМАЦІЇ

Back to top button