Україна

Сирський: ЗСУ контролюють 100 населених пунктів РФ


Сирський: ЗСУ контролюють 100 населених пунктів РФ

Курська операція призвела до того, що Москва була змушена перекинути на цей напрямок близько 30 тисяч військових, зазначив головком ЗСУ.

Українські війська продовжують просування в рамках Курської операції. Під контролем 100 населених пунктів регіону РФ, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час форуму Україна 2024. Незалежність у вівторок, 27 серпня.

“Ми продовжуємо просуватися вперед. На сьогодні взято під контроль 1294 квадратних кілометри, 100 населених пунктів”, – розповів він і додав, що в межах операції були взяті у полон 594 військовослужбовці РФ.

За словами Сирського, Курська операція призвела до того, що Москва була змушена перекинути на цей напрямок близько 30 тисяч військових і ця цифра продовжує зростати. Це і було одним із завдань українського командування.

“Звичайно, ворог це розуміє, тому він зосереджує основні зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровані найбільш боєздатні його частини”, – сказав він.

Головком оцінив ситуацію на Покровському напрямку як складну, але просування росіянам дається дуже дорогою ціною.

“Щодня на цьому напрямку в середньому наші воїни знешкоджують 300 загарбників, активно ведуться роботи щодо щоденного обладнання наших позицій та рубежів оборони”, – зазначив він і запевнив, що командування робить все можливе для стабілізації обстановки на даному напрямку.

Як відомо, на початку серпня Україна розпочала наступ у Курській області РФ. Президент Володимир Зеленський заявив, що ця операція стала найбільшою інвестицією у процес звільнення українців із російського полону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × three =

Back to top button