Україна

Сирський заявив про контратаки ЗСУ


Сирський заявив про контратаки ЗСУ

Українські підрозділи не дають противнику спокою, постійно шукаючи можливості завдати ударів, зазначив командувач.

Російські загарбники намагаються відвоювати втрачені позиції на півдні України. У свою чергу українські війська проводять контратаки. Про це сказав командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський в коментарі для Reuters у понеділок,15 січня.

“Росія сподівається відвоювати втрачені позиції на півдні Херсонської та Запорізької областей, а українські війська проводять невеликі контратаки в рамках так званої “активної оборони”, – заявив він.

За словами Сирського, Росія намагається перехопити ініціативу напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну. Її основною метою є встановлення повного контролю над Донбасом.

Водночас він заявив, що ЗСУ застосовують тактику “активної оборони”: не дають противнику спокою, постійно шукаючи можливості завдати ударів і самі намагаються перехопити ініціативу.

Сирський розповів, що наразі бої з обох сторін ведуться в менших масштабах, щоб зберегти людей і боєприпаси. Ймовірно, Росія також навчилася реагувати і запобігати втратам.

“Наступальні дії на рівні батальйону – велика рідкість”, – сказав Сирський, додавши, що більш широке використання безпілотників змусило змінити тактику.

Нагадаємо, за добу 14 січня було “відмінусовано” майже 1000 росіян. Загальні втрати країни-агресора Росії з початку війни перевищиди 370 тисяч вбитими.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button