Україна

Сирський прийняв рішення для оборони Куп’янська


Сирський прийняв рішення для оборони Куп янська

Генерал-полковник більшу частину дня працював у частинах, які ведуть оборону на підступах до міста.

Штурмові загони російських агресорів щоденно намагаються прорвати оборону ЗСУ з метою блокування й подальшого захоплення міста Куп’янськ у Харківській області. Про це сказав командувач Сухопутними військами генерал-полковник Олександр Сирський, повідомляє Military Media Center у середу, 16 серпня.

“У зв’язку з ускладненням обстановки на Куп’янському напрямку, більшу частину дня працював у частинах, які ведуть оборону на підступах до міста”, – розповів Сирський.

За його словами, за результатами роботи з командирами на Куп’янському напрямку було прийнято ряд важливих рішень для забезпечення надійності оборони.

Сирський також розповів, що на Лиманському напрямку росіяни здійснюють перегрупування, замінюють частини, які втратили боєздатність внаслідок втрат й не полишають планів щодо нових наступальних дій.

“Наша задача максимально скористатися цією ситуацією та суттєво покращити своє положення. Необхідні для цього рішення ми з командирами відпрацювали безпосередньо в районі ведення бойових дій”, – запевнив генерал.

При цьому на Бахмутському напрямку, за його словами, ситуація складна, однак контрольована. Підрозділи ЗСУ тут продовжують поступово просуватись вперед.

“З командирами бригад, які воюють на Бахмутському напрямку, ми обговорили актуальні питання підвищення ефективності наступальних дій, вогневого ураження противника та низку інших заходів, спрямованих на досягнення перемоги над ворогом”, – розповів Сирський.

Раніше у Міноборони заявили, що на сході фіксують зменшення кількості обстрілів та атак зі сторони росіян. ЗСУ потужно вдарили по загарбниках, коли вони активізувались на Куп’янському та Лиманському напрямку.

У свою чергу речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявляв, що Україна перекинула резерви під Лиман і Куп’янськ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button