Події

Андрій Костін: Підтримка РЄ у питаннях забезпечення відповідальності росії за …

Андрій Костін: Підтримка РЄ у питаннях забезпечення відповідальності росії за воєнні злочини та продовження реформи прокуратури є важливою складовою процесу відновлення справедливості

????Під час офіційного візиту до Латвійської Республіки Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич та керівником Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістосом Джакумопулосом.

????Генпрокурор подякував за підтримку Ради Європи у питаннях забезпечення відповідальності росії за воєнні злочини та продовження реформи прокуратури. Ця підтримка є важливою складовою процесу відновлення справедливості.

????Ми високо цінуємо стратегічні консультації експертів Ради Європи. Їхній досвід був би неоціненним для посилення нашої роботи за пріоритетними напрямами: поверненні примусово депортованих агресором українських дітей та звільненні цивільних, незаконно утримуваних рф, зазначив Андрій Костін під час спілкування з Марією Пейчинович-Бурич.

????Він розповів про прагнення України не лише забезпечити належне реагування у правовому полі, а й розробити міжнародно-правові механізми, які б гарантували безпечне повернення українських громадян.

????Генпрокурор окремо подякував Крістосу Джакумопулосу за підтримку створення Реєстру потерпілих від воєнних злочинів. Він запевнив, що захист прав потерпілих і свідків воєнних злочинів є незмінним пріоритетом.

????Ми продовжуємо працювати над впровадженням підходу, орієнтованого на інтереси постраждалих від злочинів рф. Ми ініціювали спеціалізацію прокурорів, а Координаційний центр підтримки потерпілих і свідків вже розпочав роботу. Будемо дуже вдячні за сприяння у посиленні української системи правосуддя у цій важливій сфері, – додав Андрій Костін.

Back to top button