Україна

Синоптикиня розповіла, якою буде зима-2024


Синоптикиня розповіла, якою буде зима-2024

Українцям варто очікувати цього року відносно теплої зими і недовгого періоду з морозами.

Зима цього року скоріш за все буде тепліше за норму, а морозний період – більш коротким. Про це заявила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передає Radio NV.

“За інформацією наших кліматологів (і не тільки наших, а й світових), є глобальна тенденція до того, що ось цей холодний період в нашому регіоні стає менш інтенсивним, менше період дуже морозної погоди. І в процентному відношенні, звичайно, більше шансів, що зима буде теплою”, – заявила вона.

Водночас Птуха зазначила, що з кожного правила можуть бути свої висновки.

“У нас був вересень з рекордно високими значеннями температури. В цілому у нас тривало метеорологічне літо в Україні і в багатьох європейських країнах теж. І зараз бачимо, що кілька днів тому у нас також були температурні рекорди в багатьох областях, навіть в Одеській області — +30 і вище градусів було в денні години на вихідних”, – сказала синоптикиня.

За її словами, ця тенденція буде продовжуватись і в процентному порівнянні є ймовірність, що буде більш тепла зима, в порівнянні з нормою.

Раніше повідомлялося, що на Київщині новий температурний рекорд побив показник 88-річної давнини. А протягом літа в Києві зафіксували 13 температурних рекордів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button