Україна

Сили ППО вночі знищили 30 “шахедів”


Сили ППО вночі знищили 30 шахедів

РФ вночі атакувала Україну. Знишено 20 ударних дронів РФ на Вінниччині, шість на Одещині та чотири на Миколаївщині.

В Україні вночі 30 вереснябуло знищено 30 ворожих ударних дронів типу Shahed-131/136. Про це повідомили Сили оборони Півдня.

Зазначається, що росіяни здійснили дронову атаку по території України з кримського мису Чауда. Безпілотники були спрямовані переважно по південних регіонах.

“30 ударних дронів було знищено в нашій зоні відповідальності силами протиповітряної оборони: 20 – на Вінниччині, шість на Одещині,  чотири на Миколаївщині”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, через влучання в об’єкт інфраструктури Калинівської громади спалахнула потужна пожежа. Для убезпечення цивільного населення від поширення вогню місцева влада оперативно провела підготовчі заходи для евакуації. Однак з локалізацією пожежі потреби в евакуації населення немає.

Як розповіла в ефірі телемарафону керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк, російські дрони під час нічної атаки на Південь України маневрували, намагаючись обійти українську ППО, щоб дістатися центральних регіонів.

“Вкотре ворог застосовував ударні безпілотники, пускаючи їх зі східного узбережжя Азовського моря. Вони були спрямовані на південь Одещини. Знов були спрямовані за непростими маршрутами, у тому числі, маневруючи, намагалися обійти системи ППО для того, щоб увійти не тільки у південні, а у й центральні регіони України. Атака була досить потужною”, – зазначила речниця.

За словами Гуменюк, пріоритетом росіян залишається Подунав’я, зокрема, припортова інфраструктура.Також окупанти вишукують об’єкти критичної та іншої важливої інфраструктури, ураження яких може суттєво вплинути на економіку регіонів.

Раніше повідомлялося, що на Вінниччині у Калинівському районі є “прильоти”.

Нагадаємо, РФ вночі 30 вересня завдала два ракетних удари по Краматорську, є поранений.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button