Україна

Сили оборони поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед – Маляр


Сили оборони поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед - Маляр

Для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. Там стратегічні напрямки його наступу, зазначає заступник міністра оборони.

Російські війська намагаються зупинити наступ Сил оборони України, але українські захисники продовжують наступальну операцію на Мелітопольському і Бердянському напрямках. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

“Для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. Там стратегічні напрямки його наступу. Ворог вважає, що, завдавши удар по Сходу, вони зможуть загалом переломити ситуацію на фронті. Тому найбільші зусилля зараз доклалають саме на Сході. Наші війська вчора і сьогодні весь відбивають ворожі атаки на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках. Кількість ворожих обстрілів збільшилась. Ідуть важкі бої. Мета ворога – відтягнути на ці напрямки наші сили з напрямку наступу та прорвати нашу оборону”, – зазначає Маляр.

Повідомляється також, що на Куп‘янському напрямку ворог поставив собі за мету повернення втрачених восени минулого року територій.

“Це складна і виснажлива боротьба, але наші оборонці не дають можливості ворогу реалізувати його плани”, – запевняє заступник міністра.

Маляр повідомляє, що на Бахмутському напрямку теж складна ситуація.

“На південному фланзі наші війська поступово крізь щільний артилерійський вогонь та мінування, але продовжують рух уперед. На північному фланзі ворог атакує – ми відбиваємо атаки. Тут так само ворог хоче повернути втрачені позиції. Також на Сході ворог атакує Авдіівський і Мар’їнський напрямки. Там теж гарячі бої, але наші оборонці не дають ворогу просуватись”, – йдеться у повідомленні.

У південних регіонах Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

“Ворог чинить шалений спротив. Окрім суцільного мінування, на ключових панівних висотах ворог обладнав захищені бетоновані інженерні укріплення. В таких важких умовах наші війська поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед”, – завпевняє Ганна Маляр.

Раніше повідомлялося, що росіяни не мають жодного успіху на сході.

Дрони змінюють правила гри на морі – ОП

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button