Світ

США звинуватили РФ у застосуванні забороненої зброї

США звинуватили РФ у застосуванні забороненої зброї

Фото: topwar.ru

США звинуватили РФ у використанні хлорпікрину у війні проти України

Російська Федерація влаштовує незаконні хімічні газові атаки проти військовослужбовців Збройних сил України.

США звинуватили Росію у використанні забороненої хімічної зброї в Україні. Про це у середу, 1 травня йдеться у повідомленні Держдепартаменту США про запровадження нових санкцій щодо Росії.

 

Санкції запроваджено, як йдеться у повідомленні, для того, щоб збільшити витрати Кремля, пов’язані із зовнішньою агресією та внутрішніми репресіями.

 

Як сказано в повідомленні, Держдепартамент дійшов висновку, що Росія використала отруйну речовину хлорпікрін проти українських військових. Підкреслюється, що ця речовина включена до чорного списку Організації із заборони хімічної зброї.

 

“Хлорпікрин не відноситься до нервово-паралітичних – найбільш небезпечних – отруйних речовин, а надає дратівливу, а у великих концентраціях – задушливу дію. Він застосовувався зокрема під час Першої світової війни”, – сказано у повідомлені. 

 

Також наголошується, що російські війська використовують в Україні і подібні за своїми якостями дратівливі речовини, які зазвичай використовуються поліцією для розгону демонстрацій. Йдеться, як зазначає американське відомство, не про окремі випадки, а про цілеспрямовану тактику для досягнення тактичних успіхів на полі бою.

 

Зазначається, що Росія продовжує порушувати конвенцію ОЗХО, як і у разі отруєння Сергія та Юлії Скрипалів та Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною “Новичок”.

 

Про використання російськими військами хімікатів на полі бою раніше заявляли українські військові. Не повідомлялося про жертви внаслідок їх застосування, а також про те, чи принесло воно російським військам будь-які успіхи.

 

Москва поки що не відреагувала на твердження США.

 

До нового списку санкцій Мінфіну внесли понад 200 фізичних осіб і компаній. Ще проти 80 компаній та осіб запровадив санкції безпосередньо Держдеп. До нього потрапили війська радіологічного, хімічного та біологічного захисту Міноборони Росії, а також два НДІ, які, як стверджується, мають відношення до розробки хімічної та біологічної зброї.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 3 =

Back to top button