Україна

Судно РФ із краденим українським зерном прибуло до Сирії


Судно РФ із краденим українським зерном прибуло до Сирії

Росіяни незаконно вивезли крадене на захоплених територіях України продовольство із порту окупованого Севастополя.

 
Судно Святий Костянтин під прапором Росії із викраденим українським зерном пришвартувалося у Сирії. Про це повідомило інформаційне агентство Associated Press у четвер, 18 серпня.
 
Судно завантажили зерном в окупованому Росією Севастополі, зазначає інформагентство. Воно змогло пройти Босфор, а біля узбережжя Кіпру зникло з радарів, вимкнувши систему автоматичної ідентифікації.
 
Однак, судно вдалося розшукати завдяки супутниковим зображенням компанії Planet Labs. Знімки, проаналізовані AP, показують, що у вівторок, 16 серпня, та середу, 17 серпня, Святий Костянтин перебував біля Тартуса замість того, щоб йти до Лівану, як було заявлено у його маршруті.
 
“На борту цього судна міститься зерно, яке було викрадено та незаконно перевезено російською окупаційною владою зі сховищ, розташованих на тимчасово окупованих територіях у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях”, – наголосили у посольстві України в Лівані.
 
Нагадаємо, 30 червня, МЗС України оголосило про розрив дипломатичних відносин із Сирією після визнання Дамаском “незалежності” самопроголошених “ЛДНР”.
 
Росія продовжує вивозити до Сирії викрадене українське зерно
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button