Україна

Суддю з Ялти засудили до 12 років за держзраду


Суддю з Ялти засудили до 12 років за держзраду

Суддя сприяла представникам РФ в переході судової системи України в Криму на відправлення правосуддя за російським законодавством.


Суд засудив до 12 років позбавлення волі заочно ще одну окупаційну суддю з Криму, визнавши її винною в державній зраді. Про це повідомляє прокуратура АР Крим і м. Севастополя у Telegram у понеділок, 24 квітня.
 
“За публічного обвинувачення прокуратури автономії 12 років позбавлення волі заочно отримала ще одна окупаційна суддя з Криму. Її визнано винною у вчиненні державної зради”, – ідеться в повідомленні.
 
Зазначається, що суддя у 2014 році перейшла на службу окупантам. При окупаційній владі вона обійняла посаду судді в незаконно створеному “Ялтинському міському суді Республіки Крим”.
 
Суддя сприяла представникам країни-окупанта в переході судової системи України в Криму на відправлення правосуддя за російським законодавством. Зокрема, вона ухвалювала незаконні рішення, покликані придушити спротив окупації півострова з боку громадян України.

Нагадаємо, раніше кримського “суддю”, причетного до переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, засудили до 12 років позбавлення волі.

У Криму в держзраді підозрюють 713 людей, з них 225 суддів – прокуратура

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button