Україна

Суддю Харківського адмінсуду засудили до п’яти років в’язниці


Суддю Харківського адмінсуду засудили до п яти років в язниці

Чиновник налагодила злочинний механізм отримання грошей за прийняття рішень на користь заявників.

Служба безпеки зібрала докази провини ще одного високопосадовця, причетного до системної корупції в держустановах. Про це 2 лютого повідомляє прес-служба відомства.

Зловмисницею є голова Харківського окружного адміністративного суду, яка налагодила злочинний механізм отримання грошей за ухвалення рішень на користь заявників.

Встановлено, що у вересні 2020 року вона запропонувала хабарі своїй підлеглій – судді, яка розглядала адміністративну справу представника комерційної структури. За 3 тис. доларів керівниця вимагала ухвалити “необхідне” для підприємця судове рішення щодо земельного спору.

У тому ж році співробітники СБУ спільно з НАБУ та САП затримали голову суду на робочому місці під час передачі всієї суми неправомірної вигоди.

У травні 2021 року Вища рада правосуддя тимчасово усунула суддю від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності.

Надалі за матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд визнав фігурантку винною за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (висловлювання пропозиції та надання неправомірної вигоди за прийняття рішення іншим суддею) та призначив покарання у вигляді п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду судді терміном на три роки.

Вирок набирає законної чинності після закінчення терміну апеляційного оскарження.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала чиновника Одеської військової адміністрації, котрий вимагав гроші у підприємців.

Також СБУ викрила керівництво департаменту міграційної поліції на масштабних схемах “кришування” проституції.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button