Події

Повідомлено про підозру судді одного з райсудів на Житомирщині, який ухвалив 27 …

Повідомлено про підозру судді одного з райсудів на Житомирщині, який ухвалив 27 судових рішень про незаконне виведення земель у приватну власність

???? За дорученням заступника Генерального прокурора Житомирська обласна прокуратура повідомила про підозру судді одного з районних судів Житомирщини.

????Йому інкриміновано пособництво у шахрайстві, вчиненому організованою групою в особливо великих розмірах, та службовому підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 366 КК України).

????За даними слідства, суддя діяв на користь злочинного угруповання, яке налагодило шахрайську схему заволодіння землями. За його пособництва з користування Чуднівської міської та Вільшанської сільської ОТГ Житомирського району незаконно виведено 32 земельні ділянки.

????Загалом із володіння громад вибуло майже 100 га земель вартістю понад 2 млн грн.

????Підозрюваний систематично ухвалював судові рішення про протиправне набуття особами права власності на землю. Зокрема, це були лжеспадкоємці та громадяни, які не мали відношення до колективних сільгосппідприємств та претендували на паї як колишні працівники соцсфери.

????Пакети документів готували до суду учасники організованої групи. У її складі – начальник підрозділу із запобігання і виявлення корупції Житомирського прикордонного загону, директор та юристка місцевого агропідприємства.

????Встановлено, що суддя ухвалив 27 судових рішень на їхню користь. На підставі таких рішень організатори незаконних оборудок від імені підставних осіб реєстрували право власності на землю. Потім перереєстровували на директора агропідприємства або його близьких родичів.

????Наразі вирішується питання щодо обрання судді запобіжного заходу.

На незаконно набуті у власність земельні ділянки накладено арешт. Обласна прокуратура оскаржила усі постановлені суддею рішення в апеляційній інстанції.

????Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Управління СБУ в Житомирській області.

Back to top button