Україна

Суддя-хабарниця з Дніпропетровщини отримала 5 років тюрми


Суддя-хабарниця з Дніпропетровщини отримала 5 років тюрми

Обвинувачену позбавили волі з конфіскацією частини належного їй на праві власності майна (автомобіль та земельна ділянка).

Вищий антикорупційний суд 9 жовтня виніс вирок екссудді районного суду Дніпропетровської області. Фігурантку визнано винною в отриманні хабаря за прийняття рішення у цивільній справі на користь відповідача. Про це повідомляє САП.

Зазначається, що обвинуваченій призначили покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати посаду судді на строк 3 роки, з конфіскацією частини належного їй на праві власності майна (автомобіль та земельна ділянка).

Вирок суду може бути оскаржений протягом 30 днів із дня його проголошення.

Нагадаємо, Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) винесла вирок судді Господарського суду Сумської області, яку викрили на отриманні $4 тис. неправомірної вигоди. Їй призначили покарання шість років позбавлення волі з конфіскацією половини належного їй на праві власності майна і забороною обіймати певні посади строком на три роки.

Раніше повідомлялося, що суддю Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булку, якого було викрито на хабарі в 5 тисяч євро, засудили до шести років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × two =

Back to top button