Україна

Суд заочно заарештував Клюєва


Суд заочно заарештував Клюєва

Андрій Клюєв був підозрюваним у справі про заволодіння державними коштами на суму понад 195 млн гривень.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому першому віце-прем’єру України. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у середу, 17 травня.

“Слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід колишньому першому віцепрем’єр-міністру України, підозрюваному в організації заволодіння та розтраті бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства та підприємств, підконтрольних колишньому прем’єр-міністру України, на загальну суму понад 195 млн гривень, що передбачались на фінансування інноваційних та інвестиційних проєктів у реальному секторі економіки (ч.3 ст.27 ч.5 ст.191 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Вказано, що суд підтримав позицію САП і НАБУ та обрав зазначеній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

“Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу”, – додали у САП.

Там також нагадали, що у зазначеному кримінальному провадженні завершено досудове розслідування. Матеріали справи відкрито стороні захисту для ознайомлення.

У повідомленні не вказано імені фігуранта, але йдеться про Андрія Клюєва. 14 березня ВАКС дозволив спецрозслідування щодо нього саме через справу заволодіння державними коштами на 195 млн гривень.

Раніше президент Володимир Зеленський позбавив громадянства кількох колишніх міністрів та чиновників часів Віктора Януковича, зокрема і Андрія Клюєва.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button