Україна

Суд заарештував екс-голову Спецтехноекспорту


Суд заарештував екс-голову Спецтехноекспорту

Колишнього керівника компанії та ще трьох осіб обґрунтовано підозрюють у розкраданні та легалізації понад $2,3 млн.

 
 
 
 
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) узяв під варту колишнього керівника компанії Спецтехноекспорт, який не вніс заставу. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) у середу, 15 березня.
 
 

 
“За клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС змінив запобіжний захід колишньому керівнику ДП ДГЗП Спецтехноекспорт (дочірнє підприємство державної компанії Укрспецекспорт), якого разом зі ще трьома колишніми співробітниками обґрунтовано підозрюють у розкраданні та легалізації більш як $2,3 млн”, – йдеться у повідомленні.
 
Зазначено, що у січні 2023 року суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 20 млн гривень і поклав на нього низку процесуальних зобов’язань, однак рішення суду виконано не було і заставу не внесено.
 
У зв’язку з цим прокурор звернувся до суду з клопотанням детективів НАБУ про застосування до підозрюваного суворішого запобіжного заходу.
 
“Суд частково задовольнив вищевказане клопотання і застосував до колишнього керівника Спецтехноекспорту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 10 млн гривень застави”, – додали в НАБУ.
 
Підозрюваного взяли під варту у залі суду.
 
Раніше повідомлялося, що екс-посадовцю ДП Антонов повідомили про підозру у розтраті 18 млн гривень. У цій справі також проходить директор адвокатського об’єднання.
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button