Україна

Суд виніс посмертний вирок колаборанту Стремоусову


Суд виніс посмертний вирок колаборанту Стремоусову

Зловмисника визнали винним у держзраді та колабораціонізмі. Передбачена вердиктом кара – довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Загиблого заступника голови окупаційної “адміністрації” Херсонської області Кирила Стремоусова засудили до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. Відповідний вердикт ухвалив Малиновський районний суд Одеси, повідомляє Укрінформ у середу, 18 жовтня.

Суд у складі колегії під головуванням судді Сергія Черевко в середу виніс вирок загиблому колаборанту Стремоусову.

Колабораціоніста визнали винним у державній зраді та колабораційній діяльності за статтями Державна зрада (ч. 1 ст. 111 ККУ), Пособництво державі-агресору (ч.2 ст.111 ККУ) та Колабораційна діяльність (ч.5 ст.111-1 ККУ) та засудили до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

“Сторона захисту вважає вирок занадто суровим навіть для небіжчика… Тобто за відсутності будь-яких обтяжуючих обставин до Стремоусова винесено вирок з найвищою мірою покарання. Сторона захисту має намір використати всі засоби національного захисту, а також звернутися до апеляційного суду з оскарженням цього вироку”, – повідомила адвокат загиблого Тетяна Бабкова.

СБУ затримала в Одесі “праву руку” Стремоусова

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button