Україна

Суд відсторонив від посад керівництво АРМА через підозру у привласненні 400 тисяч доларів

Крім того, суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

Печерський районний суд Києва відсторонив від посад тимчасового виконувача обов’язків голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА), Віталія Сигидина, його заступника Володимира Павленка та начальника одного з управлінь цього органу.

Їх підозрюють у привласненні понад 400 тисяч доларів США, – інформує 1NEWS.

Крім того, суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Таким чином, суд задовольнив відповідне клопотання Офісу генерального прокурора.

27 липня співробітники ДБР і Служби безпеки України (СБУ) повідомили, що виявили факт зловживань і повідомили про підозру у привласненні коштів керівництву АРМА та двом адвокатам.

“Встановлено, що протягом серпня-грудня 2020 року тимчасовий виконувач обов’язків голови АРМА, його заступник, начальник управління цієї установи у змові з адвокатами та фізичною особою заволоділи коштами, які були передані в управління АРМА”, – йшлося у повідомленні ДБР.

За даними бюро, підозрювані “на підставі підроблених судових рішень безпідставно переказували кошти на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного стосунку. Потім ці гроші розподілялися між учасниками групи”.

“Шістьом особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі”, – зазначили в ДБР.

Джерело: ДБР

Back to top button